BILDBOMB från USA

sääämst uppdatering sen jag kommit tillbaka jag vet men aldrig pallat skriva eller göra ett inlgg med bilder från usa. Men har suttit lite typ olika dagar & lagt in bilder o så, så nu äääntligen är det klart med bilder. Var iallafall i Los Angeles (Hollywood).  Men aja , hade det iallafall skit bra där. Vart med om så mycket verkligen. Sett folk som bor på gatan till sett folk som bor i lyx hus. Hjälp folk, shoppat lte, upplevt massa..

så här kommer lite bilder från resan
Det här är Dream Center stället vi bodde på i 5 nätter tror jag, hade det skit kul där. Det var några andra i våran ålder som bodde där också i grupper. Dream Center är som en stpr hjälp organisition som hjälper hemlösa och fattiga männniskor ute på gatorna. Så vid 6 tiden på morgonen gick vi upp , åt frukost vid halv sju i Dream Centers "matsal". Sen åkte vi ut i grupper på olika uppdrag typ.

Dörren man ser där på den korta väggen är dörren in till matsalen.

Frukosten. Man fick bakelser till frukost, lunch och middag. Ibörjan tyckte man ju att det va gott o så men ganska snabbt så tröttnade man.

Fukosten en annan dag. Amerikanska pannkakor typ, yoghurt, sirap till pannkakorna, äpple, juice, äppelmos, och nå liknande biff typ (?).

Middagen en dag. Hamburgarbröd, köttfärs, mandarin, lite frukt o sallad, chips , läsk & nå glass bakelse typ.

En av dagarna när vi var på Dream Center skulle vi gå och städa typ, så jag Vickan & Samuel fick som uppgift att städa i "söndags skolan". Haha vi städa inte så myckey , vi lekte nog mest runt där och låtsades städa om dom kom och kollade , haha.


En dag fick vi va ute och städa, va faktiskt helt okej att plocka skräp i Los Angeles.

Här satt vi på kvällen och bredde flera hundra mackor med jordnötssmör & gelé och sedan delade ut till folk på gatan (som bilderna över). Dom blev jätte glada över att bara få en macka. Vi va på ett ställe som va som en "ungdomsgård" för oss i Sverige , fast det var en sån fast för hemlösa och fattigt folk. De kom dit, la sig i sofforna som man ser i bilden under, de fanns några som låg och sov i sofforna.

Ett annat "uppdrag" vi fick var att vi skulle va sociala och så mot folket som kom dit. Prata och sånt med dom, så det gjorde vi. Vi snackade tex med den här gubben på bilden över & under. Alla var jättetacksamma för att vi tog oss tid att prata med dom, och dom var jättesnälla.

En dag åkte vi ut till ett område och delade ut nallar till småbarn , och prata med folk och lämnade någon lapp om inbjudan till typ en gudstjänst i kyrkan o så. Vet inte riktigt.


En dag fick vi stå och plocka apelsiner. Vi la 10st apelsiner i en påse och sen la påsen på sidan och sen tog en ny påse , la 10 apelsiner o la påsen åt sidan, osv... Sen när vi var klara åkte vi ut till områden och delade ut frukt i påsar till folk. Dom stod i köer på gatorna för att få lite frukt..

Där ser man påsarna med frukt på marken & lådår packade med frukt.

Här fick några stå i som en stor garderob så fick hemlösa eller fattiga folk som va på den där "hemlösagårdem" (som ungdomsgård för oss i sverige) så fick dom välja tre plagg som dom fick. 


vissa fick åka iväg och hälsa på barn, lämna nallar från Sverige till dom och leka med dom, tyvär var jag inte än av dom. Sjukt söta ju.


Här var en grupp som fick tvätta bilar typ (?)

Ett gäng (inte jag) åkte iväg till en ålderdomshem typ och sjöng lite och prata med dom o så.
Sen efter vi vart på Dream Center så bodde vi på hotell dom sista nätterna inne i Hollywood. 

på natten typ , därför de rätt mörk bild





lite frukost på hotellet, såklart fanns de muffins där. I den där svarta grejen med som tre "hyllor" låg de muffins , dom va skitgoda där haha. 

sovrummet i hotellet


När vi var på en gudstjänst i en kyrka. En av dom som hade vart nere under marken i en gruva i typ flera veckor i Chile kom dit och berättade lite om det :)

En dag åkte vi till någon jätte stor kyrka typ, eller nåt ställe med flera olika kyrkor typ med olika teman i , som rockkyrka o så (?) ah vene riktigt. Sen de fanns nå ungdomsställe typ man kunde chilla i , två våningar jättestort med olika spelautomater o allt .. (Bilden över är i det området)




































hahahha





RSS 2.0